Xenia Lach-Nielsen

Xenia har som sanger og skuespiller medvirket i et hav af musicals og teaterkoncerter samt i film og tv produktioner.
Efter sin debut i ”Hair” på Betty Nansen teatret i 1996 fulgte blandt meget andet ”The Black Rider”, ”Matador”, ”Den eneste ene”, ”Sweeney Todd”, ”Nick Cave teaterkoncert”, og som Poppæa i barok operaen ”Poppæas kroning”.

I sommer spillede hun ”Søens Dame” i Det kgl. Teaters opsætning af ”Kong Arthur” og i vinter medvirkede hun i monster succéen ”Jordens søjler” på Østre Gasværk Teater, som den magtsyge Regan Hamleigh. Foråret 2017 kan hun opleves i Monthy Pytons musical ”Spamalot” på turné rundt i landet.

Som solist spænder hun genre mæssigt fra rock til opera, og hun har sunget med bl.a. Sønderjyllands, Odense – og Ålborg symfoniorkester. Xenia har som sanger, sangskriver og co-producer udgivet to solo albums – ”Velvet Apple” og ”Trash of Gold”, hvor sidstnævnte blev ugens album på P4. Flere numre fra albummet er brugt til soundtracks på spillefilmene ”Fighter” og ”Dreng” samt den franske spillefilm ”Poupoupidou”. I 2018 spiller og synger Xenia den ikoniske rolle Florence i opsætningen af ”CHESS” i Tivolis koncertsal, Århus musikhus og Odeon i Odense.

Følg Xenia på Instagram: xenialachnielsen